Meng het rundergehakt met de gehaktkruiden en rol kleine gehaktballetjes ervan. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Verhit olie in een bakpan en bak de gehaktballetjes op een middelhoog vuur in circa 5 minuten rondom lichtbruin. Bak vervolgens de ui, knoflook en champignons mee. Voeg mayonaise, mosterd, zure room en het water toe en laat zachtjes 10 minuten stoven.
Verhit intussen olie in een bakpan en roerbak op een middelhoog vuur de bloemkoolrijst in circa 3 minuten beetgaar en lichtbruin.
Serveer de bloemkoolrijst met de meatballs in stroganoff saus.
TIPHoud je van pit? Meng dan een beetje sambal door de meatballs. Je kunt ook wat kleur toevoegen met verse peterselie.
II
Boeuf stroganoff is een gerecht uit de Russische keuken. Het recept komt uit de 19e eeuw en is vernoemd naar de familie Stroganov. Stroganoff is een saus die traditioneel bestaat uit ui, zure room en mosterd. Wij verrijken de saus met champignons en gehaktballetjes.
Let op dit is een ketogeen gerecht: laag in koolhydraten en hoog in vet.