100 g Wild wonder tomaatjes, bakjeHerkomst: Albabio
0.5 st IJsbergslaHerkomst: kernel
150 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
1 st AvocadoHerkomst: Axarquia
Zelf toevoegen
3 el Olijfolie extra vierge
1 el Mosterd
2 el Mayonaise
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de raapjes. Schil de raapjes en snijd in kleine blokjes. Kook de raapjes, afgedekt, in 15-20 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat een beetje uitdampen.
Snijd de sla klein en was in een vergiet onder de kraan. Laat goed uitlekken of gebruik een slacentrifuge.
Was de tomaatjes en snijd doormidden of in vieren. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein.
Klop een dressing van mayonaise, mosterd en olijfolie extra vierge. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Hussel de sla, tomaatjes en raapjes door elkaar. Serveer de salade op een grote schaal en verdeel de avocado, zadenmix en tonijn erover. Druppel tenslotte de dressing erover.
TIPDe salade is ook erg lekker met olijven of augurken.
II
Avocado is een klein wonder van de natuur. Het zit bomvol vitaminen en essentiële vetzuren. Er zijn veel lekkere manieren om avocado klaar te maken en te eten. Natuurlijk als basis voor guacamole maar ook op brood met een beetje olijfolie, limoensap en zeezout. Door een salade of in een soep of smoothie is avocado ook erg lekker. Let op: bewaar de avocado op je fruitschaal, zodat deze verder kan rijpen.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.