Keto Koolhydraatarme aubergine soufflé

Keto Koolhydraatarme aubergine soufflé ! Weinig koolhydraten

| 516 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Melk
Ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BroccoliHerkomst: lukassen
  • 2 st Knoflookteen
  • 75 g Geraspte kaas
  • 3 st Ei
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Paprikapoeder

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente500 g
vita-scoreVitaliteit74 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.934 g
water-reduction-scoreWater57 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vet vervolgens per persoon een ovenschaaltje in voor de soufflé. Of gebruik één grote ovenschaal.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de aubergine. Was de aubergine, snijd in kleine stukjes of plakjes en kook afgedekt in 10 minuten zacht en gaar. Giet vervolgens het water af en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Pureer de aubergine en geraspte kaas met een staafmixer tot een mousse. Pers de knoflook erboven uit en zet opzij.
  3. Was intussen de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Pel de ui en snijd in partjes. Snijd de prei in stukken van circa 5 cm. Was grondig onder de kraan en laat goed uitlekken. Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  4. Splits de eieren en klop de eidooiers door de lauwwarme aubergine mousse. Breng op smaak met zout en peper. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf (met een mixer) en spatel deze voorzichtig door de aubergine mousse. Schenk de mousse in de ovenschaaltjes en zet deze op de bakplaat.
  5. Spreid de groenten uit op de bakplaat bij de soufflé en bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven (heb je een grote ovenschaal, dan duurt het iets langer). Als het goed is, rijst de soufflé heel mooi. Maak tijdens het bakken de oven niet open, want dan kan de soufflé inzakken.
  6. Serveer de aubergine soufflé met de geroosterde groenten ernaast.
TIPHeb je nog soufflé's over, dan zijn ze de volgende dag ook heerlijk voor bij de lunch.

II

KETOGEEN Vandaag maken we een feestelijke soufflé van aubergine. Een soufflé is een ovengerecht uit de Franse keuken en bestaat onder andere uit luchtig geklopt eiwit. Het eiwit zorgt ervoor dat het geheel in volume toeneemt en zeer luchtig wordt. Maak tijdens het bakken de oven niet open, want dan kan de soufflé inzakken. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie516 kcal
Koolhydraten15 g
Suiker12 g
Vet35 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit28 g
Vezels14 g
Zout1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Ei