Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de heekfilet in een ingevette ovenschaal en breng op smaak met peper en zout.
Was de tomaat en snijd in plakjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakjes.
Beleg de heekfilet met tomaat en mozzarella. De overgebleven tomaat en mozzarella leg je ernaast. Bestrooi met Italiaanse kruiden en bak de heekfilet-caprese in 15 minuten gaar in de oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in plakjes. Kook of stoom de broccoli 5 minuten en giet het water af.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui en broccoli 5-8 minuten. Serveer de heekfilet-caprese met de gewokte broccoli.
TIPHet is ook lekker om de broccoli in de oven te roosteren (20 minuten).
Maak het gerecht extra keto door een klontje boter bij de vis te doen.
II
KETOGEEN Vis eten is hartstikke gezond. Het regelmatig eten van vis is voornamelijk gezond vanwege de gezonde vetten, vitamine B12, vitamine B6 en jodium, fosfor en seleen. De omega-3-vetzuren in vis hangen sterk samen met een lager risico op hart- en vaatziekten. Onze biologische broccoli wordt geleverd door Jan en Eelkjen Bruinsma uit Sexbierum. De broccoli groeit in een schone omgeving. Er is weinig verkeer en de frisse zeelucht waait over de velden waardoor de gewassen snel opdrogen.
Let op dit is een ketogeen recept: hoog in vet, laag in koolhydraten.