2 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Mayonaise
1 el Bakolie
1 el Olijfolie
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de groentefrietjes in een kom en druppel olijfolie erover. Spreid uit over de bakplaat en breng op smaak met zout en peper. Bak de groentefrietjes in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm olie in een bakpan en bak het rundergehakt samen met de ui en knoflook gaar. Roer de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met chilivlokken en zout.
Was de mini paprika's, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal 10 minuten in de voorverwarmde oven bij de groentefrietjes.
Serveer de gevulde mini paprika's met de groentefrietjes en mayonaise.
TIPHeb je geen zin om de paprikaatjes te vullen en in de oven te bakken, dan kun je ze natuurlijk ook klein snijden en samen met het gehakt bakken. Ook lekker met verse peterselie.
II
Paprika hoort net zoals aardappel, tomaat en aubergine tot de nachtschade familie. Er zijn verschillende vormen en kleuren paprika’s verkrijgbaar. De smaken van de verschillende kleuren paprika’s verschillen van elkaar, zo hebben de gele, oranje en rode varianten een zoete smaak. In tegenstelling tot de groene paprika die een pittige smaak heeft.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.