Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en hol de avocado iets dieper uit voor de eieren (bewaar het vruchtvlees). Breek een ei in iedere helft van de avocado en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en zet de avocado 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het ei is gestold.
Was intussen de tomaat en snijd klein. Pel en snipper de ui. Was de sla en snijd klein. Snijd het avocado vruchvlees kleiner. Hussel de groenten door elkaar. Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
Schep de crème fraîche in een kom en pers de knoflook erboven uit. Was de citroen, rasp de schil en pers het citroensap erboven uit. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Strooi de sesamzaadjes over de gevulde avocado. Garneer met een schep crème fraîche. Serveer de gevulde avocado met de salade ernaast.
TIPHet is ook erg lekker om verse peterselie of bieslook door de crème fraîche te roeren.
II
KETOGEEN Vandaag eten we gevulde avocado met ei geserveerd met een salade. Avocado is een klein wonder van de natuur. Het zit bomvol vitaminen en essentiële vetzuren. Er zijn veel lekkere manieren om avocado klaar te maken en te eten. Door een salade of in een soep of smoothie is avocado ook erg lekker. Tip: bewaar de avocado op je fruitschaal, zodat deze verder kan rijpen.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten