Breng een pan met een laagje water aan de kook voor de wortel. Schil of was de wortel en snijd klein. Kook de wortel in 10 minuten gaar, giet het water af en bewaar wat kookvocht voor de puree. Pureer de wortels samen met wat kookvocht tot een gladde puree. Breng de wortelpuree op smaak met zout en peper.
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de bimi en snijd eventueel grote exemplaren in de lengte doormidden.
Verhit olie in een bakpan en bak de bimi in 10 minuten gaar.
Verwarm (sesam)olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de sojasaus en citroensap toe en bak de gerookte makreelfilets kort in de saus.
Serveer de wortelpuree met daarop de makreelfilet en bimi.
TIPHoud je van pit? Voeg dan wat sambal toe.
II
Bimi wordt ook wel aspergebroccoli genoemd. Bimi lijkt ook erg op broccoli, maar heeft langere stengels en heeft de smaak tussen een broccoli en groene asperge. Bimi is een nog vrij onbekende groente en is pas in 1993 ontwikkeld uit een kruising tussen broccoli, kailan en een groene stengelkoolsoort. Het is een lekker knapperige groente die mooi zijn stevige bite behoudt. Vandaag eten we hem met gerookte makreel en een wortelpuree.
Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.