Keto gebakken zalmfilet in kokossaus ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
548 kcal
210 g groente
KETOGEEN Gebakken zalm in een heerlijke, romige kokossaus is een gouden combinatie. Geserveerd met zomerse raapjes en spinazie en afgetopt met limoensap. Genieten maar! Let op dit is een ketogeen gerecht: laag in koolhydraten en hoog in vet.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Zalmfilet Herkomst: Fish and more
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 300 g Raapjes Herkomst: de Lepelaar
- 150 g Spinazie Herkomst: De Eerste
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
- 2 el Olijfolie of boter
- 150 ml Bouillon
- 2 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verhit olie of boter in een bakpan en bak de zalmfilet in 4-5 minuten rosé. Schep uit de pan en leg opzij.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Schil de raapjes en snijd in blokjes. Was de spinazie en snijd eventueel kleiner. Bereid de bouillon.
- Verhit opnieuw olie of boter in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Doe de raapjes erbij en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en laat 5-8 minuten pruttelen tot de raapjes beetgaar zijn.
- Voeg op het laatst de spinazie toe en laat slinken. Leg de zalmfilet terug in de pan zodat het nog even mee kan garen.
- Serveer de zalmfilet in kokossaus in diepe borden en knijp de limoen erboven uit.
TIP
Het is lekker om de limoenschil te raspen en aan het eind toe te voegen aan de pan. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente + 67%
Vitaliteit + 42%
CO2 eq -59%
Water + 38%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie548 kcal
Koolhydraten16 g
Suiker10 g
Vet42 g
Verzadigd vet24 g
Eiwit25 g
Vezels7 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Vis