Keto Gado gado

Keto Gado gado met sperziebonen en pinda's

| 694 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen
Pinda's
Ei
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Knoflookteen
  • 200 g Witte kool, gesnedenHerkomst: lepelaar snijderij
  • 100 g SperziebonenHerkomst: Marokko
  • 2 st Ei
  • 5 el PindakaasHerkomst: Terrasana
  • 0.5 bakje TaugéHerkomst: de Peuleschil

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq602 g
water-reduction-scoreWater227,5 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren 8 minuten en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Pel en halveer de eieren.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf. Je kunt de sperziebonen desgewenst halveren. Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
  3. Verhit olie in een wok (of grote bakpan) en stoof de witte kool met de uitgeperste knoflook op een laag vuur - afgedekt - in circa 10 minuten beetgaar. Schep regelmatig om. Spoel de taugé goed af onder de kraan (of blancheer de taugé door kokendheet water erover te schenken). Voeg de sperziebonen en de helft van de taugé toe aan de kool en stoof kort mee.
  4. Verwarm de pindakaas met wat water in een steelpannetje op een laag vuur. Het is lekker als het een dunne saus is, zodat je deze goed over de groenten kunt schenken. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de witte kool, sperziebonen en gekookte eieren over de borden. Schenk de pindasaus erover en garneer met de taugé.
TIPBreng de pindasaus op smaak met sojasaus en/of sambal.

II

Gado gado betekent letterlijk ‘mengsels’ en is een bekend Indonesisch gerecht. Het bestaat uit gekookte of gestoomde groenten, overgoten met een dunne pindasaus. In Indonesië eten ze gado gado vaak koud als een salade. Voor dit gerecht kiezen we voor witte kool, sperziebonen en taugé, maar natuurlijk kun je ook andere groenten verwerken. We bereiden de gado gado lekker gemakkelijk met een pindasaus en een gekookt eitje. Let op dit is een ketogeen recept: hoog in vet, laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie694 kcal
Koolhydraten16 g
Suiker8 g
Vet56 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit26 g
Vezels11 g
Zout0.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Pinda's
Ei
Peulvruchten