200 g Witte kool, gesnedenHerkomst: lepelaar snijderij
100 g SperziebonenHerkomst: Marokko
2 st Ei
5 el PindakaasHerkomst: Terrasana
0.5 bakje TaugéHerkomst: de Peuleschil
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit84 Punten
CO2eq602 g
Water227,5 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren 8 minuten en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Pel en halveer de eieren.
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf. Je kunt de sperziebonen desgewenst halveren. Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
Verhit olie in een wok (of grote bakpan) en stoof de witte kool met de uitgeperste knoflook op een laag vuur - afgedekt - in circa 10 minuten beetgaar. Schep regelmatig om. Spoel de taugé goed af onder de kraan (of blancheer de taugé door kokendheet water erover te schenken). Voeg de sperziebonen en de helft van de taugé toe aan de kool en stoof kort mee.
Verwarm de pindakaas met wat water in een steelpannetje op een laag vuur. Het is lekker als het een dunne saus is, zodat je deze goed over de groenten kunt schenken. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de witte kool, sperziebonen en gekookte eieren over de borden. Schenk de pindasaus erover en garneer met de taugé.
TIPBreng de pindasaus op smaak met sojasaus en/of sambal.
II
Gado gado betekent letterlijk ‘mengsels’ en is een bekend Indonesisch gerecht. Het bestaat uit gekookte of gestoomde groenten, overgoten met een dunne pindasaus. In Indonesië eten ze gado gado vaak koud als een salade. Voor dit gerecht kiezen we voor witte kool, sperziebonen en taugé, maar natuurlijk kun je ook andere groenten verwerken. We bereiden de gado gado lekker gemakkelijk met een pindasaus en een gekookt eitje.
Let op dit is een ketogeen recept: hoog in vet, laag in koolhydraten.