25 g Thaise penang currypastaHerkomst: onoff spices
Zelf toevoegen
2 el Olijfolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.039 g
Water53,8 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was de broccoli en snijd klein. Maal de broccoli fijn in je keukenmachine. Je krijgt dan hele kleine korreltjes die lijken op rijst (of rasp de broccoli met een rasp. Dit duurt dan uiteraard wat langer).
Verhit olie in een bakpan en bak de broccolirijst circa 5 minuten op een middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Zet vervolgens opzij.
Breng intussen water aan de kook voor de eieren en kook in 8 minuten hard. Laat ze even schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd netjes doormidden.
Verwarm de kokosmelk in een pan. Voeg de currypasta toe en roer goed door elkaar.
Snijd de koriander grof. Serveer de broccolirijst met currysaus. Leg de gekookte eieren erop en garneer met de koriander.
TIPJe kunt de eieren ook klein snijden en door de saus mengen.
II
Koriander heeft een uitgesproken smaak, die heerlijk combineert met uiteenlopende gerechten. Het is niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Koriander kan helpen bij het verlagen van je bloedsuiker, bestrijden van infecties en het kan de hart-, hersen-, huid- en spijsverteringsgezondheid bevorderen. Meng fijngesneden koriander door de salade, door sausjes of dips of strooi het over een curry.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.