Pel en snipper de ui. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd vervolgens kleiner. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder.
Voor de kaassaus verhit je de olie in een bakpan en fruit je de ui 2 minuten. Roer de crème fraîche erdoor. Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan en breng op smaak met zout en peper. Laat heel zachtjes pruttelen.
Verwarm de olie in een grote bakpan en roerbak de courgettelinten kort op een hoog vuur totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft. Voeg de spinazie toe en roerbak kort met de courgette mee zodat de spinazie een beetje slinkt. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
Serveer de spinazie en courgetti met een flinke schep romige kaassaus en strooi de zadenmix eroverheen.
TIPWeinig tijd? Je kunt de courgetti ook rauw serveren.
II
KETOGEEN Courgette heeft een neutrale smaak en is daarom een allemansvriend. Onze courgette wordt geleverd door de familie Peeters-Mertens, uit het Limburgse Neer aan de Maas. Biologische courgette is vanwege de langzame groei - niet opgejaagd door kunstmest - langer houdbaar dan een gangbare variant.
Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.