2 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
1 el Sojasaus
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
2 el Kerriepoeder
Meet hoe goed je eet
Groente500 g
Vitaliteit77 Punten
CO2eq1.189 g
Water37,6 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Snijd per persoon tenminste 3 of 4 mooie bladeren van de Chinese kool en leg opzij. Snijd de rest van de kool klein.
Breng een ruime pan met water aan de kook en blancheer de koolbladeren 1 minuut. Spoel direct af onder de koude kraan en laat heel goed uitlekken in een vergiet.
Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Zet het vuur hoog en bak de kipdijbeenfilet. Voeg dan de kleingesneden witte kool toe en bak kort mee. Breng op smaak met chilivlokken en sojasaus. Zet het vuur laag en laat afgedekt garen en slinken.
Verwarm de tomatenstukjes in een steelpan en breng op smaak met kerriepoeder, zout en chilivlokken. Pel de knoflook en pers erboven uit. Schep dan alles in een schaal.
Snijd een inkeping in het harde deel van de koolbladeren en schep in het midden van ieder koolblad wat van het kipmengsel. Vouw de bladeren dicht zodat je een rolletje krijgt. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de tomatensaus. Heb je nog vulling over, schep dat dan tussen de rolletjes.
TIPJe kunt de schaal ook nog even opwarmen in de oven.
II
Chinese kool is een heerlijke, veelzijdige groente. Je kunt het namelijk op talloze manieren bereiden. Vandaag maken we er koolrolletjes van. Qua smaak is de Chinese kool een beetje zoetig, hierdoor is het een verrassend lekkere toevoeging aan het gerecht!
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.