Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.
Was de palmkool, laat goed uitlekken en snijd klein. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en roerbak de prei en palmkool 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en schep in de ovenschaal.
Veeg de champignons schoon en snijd in plakken. Verwarm boter in een bakpan en bak de champignons bruin op een middelhoog vuur. Pel de knoflook, pers erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Schep de champignons op de palmkool.
Snijd de brie in plakken en leg ook op de groenten. Hak de walnoten grof en verdeel over de schotel. Bestrooi met tijm.
Bak de ovenschotel 10 minuten boven in de voorverwarmde oven, tot de brie enigszins gesmolten is. Zet eventueel kort de ovengrillstand aan.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de brie ook kort verwarmen in een bakpan.
II
KETOGEEN Palmkool, ook wel cavolo nero genoemd, is een boerenkool-achtige koolsoort. De plant heeft een prachtig blauw-groen blad en groeit als een soort palm de lucht in. Het blad is supergezond en erg lekker in stamppotten, in roerbakgerechten of geroosterd uit de oven. Vandaag serveren we de palmkool met brie uit de oven.
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.