Pel de knoflook. Schenk de sojasaus in een kom en pers de knoflook erboven uit. Schep de kipshoarma door de marinade. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
Verhit olie in een bakpan en bak de bloemkoolrijst in circa 5 minuten lichtbruin op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Zet vervolgens opzij.
Was de paksoi onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein.
Verhit olie in een wok of ruime bakpan en roerbak de kipshoarma bruin en gaar. Schep uit de pan en doe in een kom. Gebruik dezelfde pan om de paksoi in te bakken (circa 5 minuten). Doe de kip terug in de pan en verwarm mee. Voeg de kokosmelk toe en verwarm 1 minuut mee. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de kip en paksoi met de bloemkoolrijst.
TIPLekker met wat vers geraspte gember.
II
Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. In tegenstelling tot andere koolsoorten heeft paksoi een vrij neutrale smaak. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in Nederland en België vind je paksoi steeds vaker op het menu. En terecht: niet alleen is deze groente zeer gezond, maar ook is paksoi veelzijdig genoeg om zowel in exotische roerbakschotels als in stamppotten te verwerken.
Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten