Keto Bloemkool risotto

Keto Bloemkool risotto ! Weinig koolhydraten

| 559 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Noten
Mais
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BloemkoolHerkomst: Prim de Bretagne
  • 200 g Kastanjechampignons
  • 75 g Geraspte kaas
  • 1 st Knoflookteen
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
  • 50 g MozzarellaHerkomst: Zuger

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 50 ml Water
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente500 g
vita-scoreVitaliteit83 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.976 g
water-reduction-scoreWater84,5 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook en snijd fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verwarm olie in een ruime bakpan en bak de champignons met de knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur.
  2. Verwijder intussen de bladeren van de bloemkool en maal de bloemkool grof in je keukenmachine of snijd fijn met een scherp mes. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak 2 minuten met de champignons mee. schenk het water erbij en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Laat dit 4 minuten zonder deksel op een laag vuur pruttelen. Roer regelmatig.
  3. Snijd of scheur de mozzarella in stukken. Roer de mozzarella en geraspte kaas door de risotto en breng op smaak met zout en peper.
  4. Hak de hazelnoten grof. Verwarm een droge bakpan en bak de hazelnoten tot ze lichtbruin kleuren.
  5. Serveer de romige bloemkoolrisotto en strooi de hazelnoten erover.
TIPDe bloemkoolrisotto is ook heel erg lekker met een snuf versgeraspte nootmuskaat.

II

KETOGEEN Risotto is een rijstgerecht uit het Noorden van Italië. In plaats van gewone rijst, gaan we vandaag rijst maken van bloemkool. Heb je een keukenmachine, dan is dat een fluitje van een cent. Zo niet dan gebruik je gewoon een rasp of je snijd de bloemkool heel klein met een scherp mes. De bloemkool is van oudsher een zeer geliefde groente. De witte bloemkool blijft mooi wit doordat deze tijdens de groei afgedekt is met blad. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie559 kcal
Koolhydraten15 g
Suiker11 g
Vet42 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit25 g
Vezels11 g
Zout1.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten
Mais
Lactose
Melk