Keto Aubergine cannelloni

Keto Aubergine cannelloni met cottage cheese en broccoli

| 577 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st AubergineHerkomst: Frank de koning
  • 250 g Passata
  • 75 g Geraspte kaas DEZE GEBRUIKEN
  • 200 g Cottage cheeseHerkomst: zuger
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st BroccoliHerkomst: Organicox
  • 2 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • snufje Peper
  • 3 el Bakolie
  • 2 el Italiaanse kruiden

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente385 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.742 g
water-reduction-scoreWater66,9 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Was de aubergine en snijd in de lengte in hele dunne plakjes. Verhit olie in een grill of bakpan en bak of gril de aubergineplakjes net zo lang totdat ze zacht worden en vocht afgeven. Laat de aubergine daarna even afkoelen.
  2. Was de broccoli en maal fijn in een keukenmachine (als rijstkorreltjes). Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een rasp of snijd de broccoli heel erg klein. Pel en snipper de ui.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de broccolirijst toe en roerbak 5 minuten mee. Doe de cottage cheese in een kom en roer de helft van de gebakken broccolirijst erdoor. Meng de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met peper.
  4. Schenk de passata in een ovenschaal. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper.
  5. Schep wat van het broccoli-cottage cheese mengsel aan het begin van de aubergineplakjes. Rol ze op en plaats ze staand of liggend in de ovenschaal op de tomatensaus. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas erover en plaats de ovenschaal 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Verwarm vlak voor het serveren de overgebleven broccoli rijst. Verdeel de gevulde aubergine cannelloni met tomatensaus over de borden en schep wat broccoli rijst ernaast.
TIPEventueel lekker met doperwten.

II

Vandaag maken we een koolhydraatarme versie van cannelloni (gevulde pastarolletjes). In plaats van pasta gebruiken we plakjes aubergine. We serveren de aubergine cannelloni vandaag met een vulling van broccoli en cottage cheese. Maar heb je nog andere groenten in huis, dan kun je dit ook mengen met de ricotta. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie577 kcal
Koolhydraten19 g
Suiker16 g
Vet40 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit30 g
Vezels12 g
Zout2.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Melk