Keto Allgauer Kaasfondue met groenten

Keto Allgauer Kaasfondue met groenten ! Weinig koolhydraten

| 844 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Melk
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BroccoliHerkomst: Organicox
  • 200 g SpruitjesHerkomst: Bruinsma
  • 200 g Kastanjechampignons
  • 2 st Knoflookteen
  • 300 g Allgäuer kaasfondueHerkomst: Oma

Zelf toevoegen

  • 200 ml Droge witte wijn (of melk)
  • snufje Peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk in langwerpige stelen. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakken.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Kook de broccoli en spruitjes in 3-5 minuten beetgaar en giet daarna het water af. Laat even uitdampen. Verhit olie in een bakpan en bak de champignons 2-4 minuten.
  3. Voor de kaasfondue gebruik je een fonduepan of gewoon een steelpannetje. Pel de knoflook en pers boven het pannetje uit. Schenk de witte wijn (of de melk) in de pan en breng net aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en voeg handje voor handje de kaas toe. Roer goed met een houten lepel totdat alle kaas gesmolten is. Laat het niet te lang en te hard koken. Voeg eventueel nog wat vocht toe. Proef en breng verder op smaak met nootmuskaat en peper.
  5. Serveer de (fondue)pan op een warmhoudplaatje of verwarm de kaasfondue halverwege de maaltijd nog even in de keuken. Lekker met de beetgare broccoli, spruitjes en champignons. Dippen maar!
TIPHeb je nog groenten over in je koelkast? Deze kun je ook in de kaasfondue dippen.

II

KETOGEEN Het mengsel voor deze kaasfondue bestaat uit drie hoogwaardige Allgäuer kazen, die grof worden geraspt. Na een rijpingsproces van drie maanden zijn de kazen met de hand verpakt. De basis van deze kaasfondue is een droge witte wijn maar je kunt de wijn uitstekend vervangen door melk of bouillon. Het is ook erg lekker om een klein beetje mosterd door de kaasfondue te roeren. Dit gerecht is ideaal om restjes groenten uit je koelkast weg te werken. Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie844 kcal
Koolhydraten10 g
Suiker3 g
Vet55 g
Verzadigd vet31 g
Eiwit52 g
Vezels13 g
Zout1.9 g

Allergenen informatie

Melk
Lactose