Kazige koolsteaks met kabeljauw

Kazige koolsteaks met kabeljauw en wortelpuree

| 566 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Afvallen, Koolhydraatbewust
Vis
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kabeljauwfilet
  • 75 g Geraspte kaas DEZE GEBRUIKEN
  • 2 st Knoflookteen
  • 0.5 st Witte koolHerkomst: lepelaar
  • 400 g WortelHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Citroensap
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Italiaanse kruiden

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente380 g
vita-scoreVitaliteit75 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq3.802 g
water-reduction-scoreWater71,8 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ovenschaal).
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de kool van boven naar beneden in dunne plakken van 1 cm. Laat de steelaanzet eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Leg de plakken op de bakplaat (laat daarbij een plekje over voor de kabeljauw).
  3. Pel de knoflook en snijd zo fijn mogelijk. Meng de knoflook samen met de Italiaanse kruiden en de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de koolsteaks met 2/3 van de olijfolie en bestrooi met het kaasmengel. Rooster de kool steaks 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Besprenkel ondertussen de kabeljauw met de rest van de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de kabeljauw bij de koolsteaks in de oven en bak nog circa 15 minuten mee.
  5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook voor de wortel. Schil of was de wortels en snijd klein. Kook de wortels in 10 minuten gaar, giet het water af en bewaar wat kookvocht. Pureer de wortel samen met wat kookvocht tot een gladde puree en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  6. Serveer de wortelpuree met de kabeljauw en koolsteaks. Besprenkel de kabeljauw eventueel met een beetje citroensap.
TIPHeb je kool over? Maak er een lekkere koolsalade van als lunch!

II

Bij De Lepelaar in ’t Rijpje teelt Joris Kollewijn voor ons verschillende groenten, zoals de witte kool van vandaag. Dit doet hij zo natuurlijk mogelijk, via biodynamische landbouw. Behalve de landbouwgrond in ‘open lucht’ staat bij De Lepelaar ook een koude, onverwarmde kas. Zo kan men in elk seizoen, in vollegrond telkens een ander gewas telen. Belangrijk voor de vruchtbaarheid van de grond en de biodiversiteit van het landschap.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie566 kcal
Koolhydraten24 g
Suiker19 g
Vet35 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit32 g
Vezels13 g
Zout1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Vis
Melk