Gezin, 9 maanden, Glutenvrij, Lactosevrij, Variatie, Lekker snel
RundSelderij
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st Knoflookteen
0.5 st KnolselderijHerkomst: In de Wind
250 g Aardappel, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
125 g KastanjechampignonsHerkomst: Udea
200 g Kalfs hamburgerHerkomst: ekomenu maatwerk 100 g
2 st PreiHerkomst: Peeters
Zelf toevoegen
100 ml Water
2 el Olijfolie
snufje Peper
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit71 Punten
CO2eq5.008 g
Water79,9 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook. Was de aardappels en schil de knolselderij. Snijd klein en kook in 15 minuten gaar. Giet het vocht af en stamp met een pureestamper. Breng op smaak met peper.
Pel de knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van 5 cm. Was grondig in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken. Verwarm olie in een pan en fruit de knoflook zacht. Voeg de prei en het water toe en stoof afgedekt 8-10 minuten.
Verhit olie in een bakpan en bak de kalfshamburgers aan weerszijden bruin en gaar.
Veeg de kastanjechampignons schoon en bak met de hamburgers mee.
Serveer de knolselderijpuree met de gesmoorde prei en kalfshamburgers met de champignons.
TIPHet is ook erg lekker om een laurierblaadje mee te koken met de knolselderij.
II
Een knolselderij is niet moeders mooiste om te zien: een grove knol met een dikke, bobbelige schil. De wortels en klei zitten er vaak nog aan. Maar onder dat ruwe uiterlijk zit een heerlijke smaak. Knolselderij is een goede vervanger voor aardappels. De knol is voedzamer, bevat veel minder koolhydraten en is zeker zo lekker in een puree of stamppot.