5 g Verse rozemarijnHerkomst: ekomenu maatwerk - 6640?
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Mosterd
1 el Bakolie
1 el (Balsamico)azijn
2 el Olijfolie extra vierge
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit76 Punten
CO2eq1.217 g
Water26,7 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was (of schil) de aardappels en snijd in blokjes. Verdeel de aardappels over de helft van de bakplaat en druppel olijfolie extra vierge erover. Was de verse rozemarijn en ris de naaldjes van de stelen. Hak klein en strooi over de aardappels. Breng verder op smaak met zout en peper. Rooster de aardappels 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd intussen de rode bietjes in partjes. Schep om met olijfolie extra vierge, (balsamico)azijn, peper en zout. Leg de bietjes op de andere helft van de bakplaat en rooster 10 minuten met de aardappels mee. Draai halverwege om, maar houd de aardappels en bietjes gescheiden (zo voorkom je dat de aardappels rood kleuren).
Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de verse dille en snijd fijn. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en besmeer met mosterd, bestrooi daarna met peper, zout en wat verse dille. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kabeljauw in ongeveer 5 minuten gaar.
Serveer de kabeljauw met de geroosterde bietjes en wilde aardappeltjes. Garneer met de overgebleven verse dille.
TIPOok heel erg lekker met zeegroente, zoals zeekraal of lamsoor.
II
Onze kabeljauw wordt geleverd door Fish&More. Al hun visproducten zijn duurzaam gevangen of biologisch gekweekt. De keurmerken en certificaten MSC, ASC en Skal Biocontrole geven aan dat de vis van Fish&More voldoet aan alle internationale standaarden om vis biologisch of duurzaam te mogen noemen.