Heekfilet met ovenaardappels

Heekfilet met ovenaardappels en rode bietjes

| 574 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Seizoen, Lactosevrij, 9 maanden, Glutenvrij, Gezin, Variatie
Vis
Mosterd

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kabeljauwfilet
  • 5 g Verse dilleHerkomst: Forc
  • 500 g KrieltjesHerkomst: Bokdam
  • 500 g Rode bieten, gekooktHerkomst: Puur NL
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • 1 g Mosterd
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Olie
  • 1 el (Balsamico)azijn
  • 1 g Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit77 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq689 g
water-reduction-scoreWater14,4 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was of schil de aardappels en snijd in blokjes. Verdeel de aardappels over de helft van de bakplaat en druppel olie erover. Breng op smaak met zout en peper en rooster de aardappels 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd intussen de rode bietjes in partjes. Schep om met olie, (balsamico)azijn, peper en zout. Leg de bietjes op de andere helft van de bakplaat en rooster 10 minuten met de aardappels mee.
  4. Pel de ui en snijd in halve ringen. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en besmeer met mosterd. Breng op smaak met zout en peper en een beetje kleingesneden dille. Verwarm olie in een bakpan en bak de kabeljauw samen met de ui in ongeveer 5 minuten gaar.
  5. Serveer de kabeljauw met de geroosterde aardappels en bietjes. Garneer met de overgebleven verse dille.
TIPOok heel erg lekker met zeegroente, zoals zeekraal of lamsoor.

II

Onze kabeljauw wordt geleverd door Fish&More. Al hun visproducten zijn duurzaam gevangen of biologisch gekweekt. De keurmerken en certificaten MSC, ASC en Skal Biocontrole geven aan dat de vis van Fish&More voldoet aan alle internationale standaarden om vis biologisch of duurzaam te mogen noemen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie574 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker13 g
Vet23 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit26 g
Vezels11 g
Zout0.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Vis
Mosterd