Kabeljauw met herfstgroenten

Kabeljauw met herfstgroenten aardpeer, wortelpeterselie, bietjes

| 500 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Lactosevrij, Afvallen, Koolhydraatbewust
Vis
Mosterd

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g WortelpeterselieHerkomst: arenosa
  • 300 g AardperenHerkomst: Arenosa
  • 250 g Rode bietenHerkomst: Puur NL
  • 200 g Kabeljauwfilet
  • 3 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • 1 el (Balsamico)azijn
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper
  • 1 el Mosterd
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit78 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.299 g
water-reduction-scoreWater27,7 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de aardperen en schil grof met een dunschiller (het is juist lekker als je wat van de schil laat zitten). Schil de wortelpeterselie. Snijd de groenten klein en meng in een kom met de olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Spreid uit over de bakplat en rooster de groenten 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrilstand aan.
  3. Snijd intussen de rode bietjes in partjes. Schep om met olijfolie, (balsamico)azijn, peper en zout. Leg de bietjes op bakplaat erbij en rooster 10 minuten. Houd de bietjes gescheiden van de rest, anders kleuren de wortelpeterselie en aardperen roze.
  4. Pel de ui en snijd in halve ringen. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier, besmeer met mosterd en breng op smaak met zout en peper. Verhit olie in een bakpan en bak vervolgens de kabeljauw met de uien in ongeveer 5 minuten gaar.
  5. Serveer de geroosterde groenten met de gebakken kabeljauw.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de groenten ook klein snijden en bakken in een pan (houd de rode biet wel apart).

II

Vandaag een recept met 2 niet-alledaagse groenten: aardpeer en wortelpeterselie. Aardpeer wordt ook wel topinamboer genoemd. Deze grillige knol is rijk aan ijzer, fosfor en vitamine B1. Ook bevat het inuline, wat een positieve werking heeft op de darmflora. De inuline wordt door de aardperen langzaam omgezet in fructose. Daardoor zijn verse aardperen wat minder zoet dan oudere aardperen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie500 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker10 g
Vet24 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit26 g
Vezels10 g
Zout0.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Vis
Mosterd