Jackfruit salade met spitskool

Jackfruit salade met spitskool en mango

| 668 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Lekker snel, Lactosevrij, Vegetarisch
Mosterd
Gluten
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 1 st SpitskoolHerkomst: Organicox
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
  • 400 g JackfruitHerkomst: Jacky f
  • 1 st MangoHerkomst: Peru
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco

Zelf toevoegen

  • 2 el Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 2 el Vegan mayonaise (of plantaardige yoghurt)
  • 1 g Mosterd
  • 3 el Olie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g
vita-scoreVitaliteit86 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.338 g
water-reduction-scoreWater177,5 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap eruit. Maak een dressing van de vegan mayonaise (of plantaardige yoghurt), citroenrasp en -sap, mosterd, de helft van de knoflook en olijfolie extra vierge. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  2. Was de spitskool en snijd in flinterdunne reepjes. Was of schil de wortels en snijd (of rasp) heel klein. Doe de spitskool en de wortel in een ruime kom, roer de dressing erdoor en zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
  4. Laat de jackfruit goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Gebruik 2 vorken om de stukjes jackfruit uit elkaar te trekken zodat kleine stukjes/reepjes overblijven. Verwarm olie in een bakpan en bak de jackfruit 3-5 minuten op een laag vuur. Pers de rest van de knoflook erboven uit, breng verder op smaak met paprikapoeder en peper en bak nog 2 minuten mee.
  5. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes. Schep de mango door de jackfruit. Verdeel de couscous op een ruime schaal en schep de kleingesneden groenten en het mango-jackfruitmengsel erop.
TIPJe kunt de kool en wortel ook kort roerbakken (en daarna laten afkoelen) als je dat lekkerder vindt.

II

Jackfruit komt oorspronkelijk uit India en wordt ook wel de ideale vleesvervanger genoemd. Dit komt omdat de structuur van jackfruit erg overeen komt met die van vlees. Verder zit het vol vezels, kalium, calcium, ijzer en vitamine A. Daarnaast is. Jackfruit wordt ook wel de vrucht van de toekomst genoemd. Wist je dat jackfruit tot wel 40 kilo kan wegen? 'In samenwerking met Lisa Steltenpool'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie668 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker29 g
Vet29 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels23 g
Zout1.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mosterd
Gluten
Tarwe