Indiase frittata boordevol groenten

Indiase frittata boordevol groenten met naanbrood

| 667 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Variatie, Lactosevrij, Eiwitrijk, 9 maanden, Gezin
Tarwe
Ei
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Knoflookteen
  • 3 st Ei
  • 100 g SpinazieHerkomst: beleaf
  • 1 el Kurkuma, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 1 el Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Lukassen
  • 1 st BroccoliHerkomst: Organicox
  • 2 st NaanbroodHerkomst: o mundo

Zelf toevoegen

  • 1 el Kerriepoeder
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 100 ml Melk (of plantaardige melk)

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente300 g

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC voor het naanbrood.
  2. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Breng water aan de kook voor de broccoli en kook of stoom in 5 minuten beetgaar. Giet vervolgens het water af.
  3. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de tomaat en snijd klein. Schil en rasp de gember en kurkuma (Let op: kurkuma geeft erg af aan je handen!). Was de spinazie in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de knoflook, gember en kurkuma. Voeg de tomaat, spinazie en broccoli toe en bak mee.
  4. Klop intussen de eieren met de melk los in een kom. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en (chili)peper. Schenk het eiermengsel in de pan en laat afgedekt op een laag vuur garen totdat het volledig gestold is. Schud de pan af en toe zodat de frittata niet aanbakt.
  5. Bak intussen het naanbrood 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Snijd de frittata in stukken en serveer met het naanbrood.
TIPDe frittata kun je ook in de oven bakken in een ovenschaal. Heb je nog wat van de frittata over? Deze is de volgende dag ook heerlijk als lunch.

II

Europe meets Asia! Vandaag een tof recept gemaakt met inspiratie uit de Italiaanse én Indiase keuken. Super snel én gemakkelijk en een fijne verrassing voor het hele gezin. Ook kids zijn hier dol op (en pssst… het recept zit stiekem boordevol groenten)! Het naanbrood maakt het gerecht helemaal compleet. Onze biologische spinazie wordt geleverd door Beleaf in 's Gravenzande. 'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie667 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker16 g
Vet19 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit33 g
Vezels13 g
Zout1.7 g

Allergenen informatie

Tarwe
Ei
Gluten