Hutspot met braadworst en zilveruitjes ! Weinig koolhydraten
3,7
575 kcal
380 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijke hutspot op basis van wortel en pastinaak, met een leuke twist. Onze biodynamische zilveruitjes zijn met zorg geselecteerd en verwerkt in een zoetzure marinade. Ze zijn heerlijk knapperig en smaken ontzettend lekker bij de koolhydraatarme hutspot van vandaag.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Pastinaak Herkomst: Arenosa
- 400 g Wortel Herkomst: Udea
- 200 g Runderbraadworst Herkomst: Future Food Group
- 50 g Zilveruitjes Herkomst: Machandal
- 5 g Peterselie Herkomst: Herbio
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de pastinaak en wortel, snijd in gelijke stukken en kook in 15-20 minuten gaar.
- Verhit intussen olie (of verwarm boter) in een bakpan en bak de worst in 10 minuten rondom bruin en gaar. Verwarm de zilveruitjes de laatste 2 minuten mee.
- Giet het water van de wortel en pastinaak af en stamp de groenten tot een hutspot. Voeg eventueel wat kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de peterselie klein en schep door de hutspot. Serveer de hutspot met de braadworst en zilveruitjes.
TIP
Lekker met een klontje boter.3,7
Meet hoe goed je eet
True price -22%
Groente + 202%
Vitaliteit + 12%
CO2 eq -40%
Water -77%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie575 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker19 g
Vet36 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit21 g
Vezels16 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Mosterd
Lam
Rund