Hutspot met vegan boeren knakworst

Hutspot met vegan boeren knakworst en pastinaak

| 643 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
Mosterd
Selderij
Gluten
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 3 g Vegan boeren knakworstHerkomst: Wheaty
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente310 g
vita-scoreVitaliteit78 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq135 g
water-reduction-scoreWater2,7 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een grote pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in stukken. Schil of schrap de wortels en pastinaak en snijd klein. Pel de ui en snijd in halve ringen.
  2. Kook de aardappels, wortels, pastinaak en de helft van de uien in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang een deel van het kookvocht op).
  3. Snijd de vegan knakworsten in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de vegan knakworstjes in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg ook de overgebleven uien toe en bak totdat deze bruin en zacht zijn.
  4. Stamp de aardappels, wortels, pastinaak en uien goed door elkaar en voeg net zoveel kookvocht toe totdat je een smeuïge puree krijgt. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer de hutspot met de vegan boeren knakworst en gebakken uien.
TIPMaal van oud brood, knoflook en verse kruiden een kruidenpaneermeel. Druppel een beetje olijfolie extra vierge erover. Verdeel dit over de hutspot en zet nog eens 10 minuten in de oven op 180 °C voor een krokante bovenlaag.

II

"De Spanjaarden zijn gevlucht! Ik kan het niet geloven, dat ga ik eens uitzoeken". Misschien heeft de kleine Cornelis Joppensz dit gedacht toen hij in 1574 naar de Leidse Lammenschans sloop. Hij trof daar een verlaten tafereel aan. Er stond alleen nog een klaargemaakte maaltijd op het vuur. In de pot zat een maaltijd van wortels, uien, vlees en pastinaak. Later zijn we dit hutspot gaan noemen en wordt deze maaltijd traditioneel gegeten tijdens het Leids Ontzet.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie643 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker18 g
Vet24 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit25 g
Vezels15 g
Zout0.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mosterd
Selderij
Gluten
Tarwe