HERFST - Pasta met bieten en mierikswortel-roomsaus knapperige selderij en pijnboompitten
Nog geen reviews
696 kcal
260 g groente
![HERFST - Pasta met bieten en mierikswortel-roomsaus](https://static.ekomenu.nl/assets/static/public/1/recipe/HWKvPC-bieten-met-logo.jpeg)
Dit gerecht is zo ontzettend makkelijk te maken en ook nog eens fantastisch om te zien dankzij de rode bietensaus. Het zoete van de biet combineert geweldig met het hartige van de mierikswortelsaus. Onze rode bietjes zijn biodynamisch geteeld op een klei-rijke en luchtige bodem. Dit en het koken van de bieten in eigen sap, dus zonder toevoegingen, geeft een geweldige en pure smaak!
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Laat het vocht van de bietjes uitlekken boven de pan. Kook de penne in 8-10 minuten gaar. Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht.
- Rooster intussen de pijnboompitten in een droge bakpan lichtbruin. Schep uit de pan en leg opzij. Pel en snipper de ui. Was de bleekselderij en snijd klein. Verhit olie in de bakpan van de pijnboompitten en roerbak de ui en bleekselderij in 5-7 minuten knapperig.
- Snijd de bieten kleiner (bewaar 1/3 voor garnering) en verwarm in een steelpannetje op een laag vuur. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper en voeg eventueel een scheutje pasta kookvocht toe.
- Verwarm de roomkaas in een kleine pan (eventueel met een scheutje water of melk). Snijd de dille klein. Snijd de overgebleven biet in kleine blokjes.
- Giet het water van de pasta af, roer de bietensaus erdoor en schep op de borden. Schep de bleekselderij erop en schenk de mierikswortel-roomsaus erover. Maak af met de bietenblokjes, dille en pijnboompitten.
TIP
Je kunt de bieten ook alleen in stukjes snijden in plaats van pureren. Schep de gesneden bietjes dan warm door de pasta. Je krijgt dan alleen een minder roodkleurende pasta. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 g Rode bieten, gekooktHerkomst: Puur NL
- 170 g Volkoren penneHerkomst: La bio idea
- 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 0.5 st Bleekselderij
- 100 g Roomkaas mierikswortelHerkomst: Weissenhorner
- 5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -32%
Groente+ 106%
Vitaliteit+ 63%
CO2eq -73%
Water -77%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Seizoen, Lekker snel, Vegetarisch, Afvallen, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie696 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker14 g
Vet34 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit19 g
Vezels12 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Lactose
Tarwe
Gluten
Selderij
Mais
Melk
Vergelijkbare recepten
646 kcal
300 g groente
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Glutenvrij
740 kcal
290 g groente
Vegetarisch, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Seizoen, Gezin
661 kcal
280 g groente
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
789 kcal
230 g groente
Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij
652 kcal
220 g groente
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Seizoen, Variatie, Afvallen, Gezin, Lekker snel
782 kcal
200 g groente
Lekker snel, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden