400 g Bloemkool-/broccoliroosjesHerkomst: snijderij
4 el Tzatziki kruidenHerkomst: het blauwe huis
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
2 st Knoflookteen
75 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
4 g HennepburgerHerkomst: de Hobbit
Zelf toevoegen
1 el Olijfolie
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Pel en snijd de ui in halve ringen.
Verspreid de bloemkool- en broccoliroosjes over de bakplaat (snijd de grotere exemplaren kleiner). Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Plaats de bakplaat 25 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg de ui de laatste 5 minuten toe.
Verhit intussen olie in een bakpan en bak de hennepburgers aan alle kanten bruin. Doe de yoghurt in een klein schaaltje en pers de knoflook erboven uit. Meng de tzatziki kruiden door de yoghurtsaus.
Serveer de hennepburgertjes met de geroosterde groenten en knoflookyoghurt.
TIPHet is erg lekker om verse peterselie door de saus te roeren.
II
Vandaag eten we burgers die gemaakt zijn van hennep. Hennep is een van de oudste gewassen ter wereld. Door de grote hoeveelheid proteïnen is hennepzaad een goede vleesvervanger. Hennepzaad bevat alle essentiële aminozuren in aanzienlijke hoeveelheid. En natuurlijk bevat het ook een hoop andere voedingsstoffen, zoals vitamine B1, B3, B5, E, magnesium, kalium, ijzer, zink, fosfor, etc. De maaltijd maken we compleet met geroosterde bloemkool, broccoli en een lekker fris yoghurtsausje.