400 g Bloemkool/broccoliroosjesHerkomst: snijderij
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
2 el Olijfolie extra vierge
Meet hoe goed je eet
Groente360 g
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schrap de wortels en snijd in de lengte in dunne staafjes. Doe de wortels met de bloemkool- en broccoliroosjes in een kom en druppel olijfolie extra vierge erover. Breng op smaak met paprikapoeder. Spreid alles uit op de bakplaat en rooster bovenin de voorverwarmde oven. Na circa 25 minuten is de groente beetgaar.
Voor de groene salsa was je de verse peterselie. Pel de ui en snijd in halve ringen. Doe 3/4 van de ui in de voorverwarmde oven bij de groenten. De rest gebruik je voor de salsa. Pel de knoflook. Doe alles in een blender en schenk olijfolie extra vierge erbij. Mix tot een dunne saus. Breng op smaak met chilivlokken, zout en peper. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de hennepburgers gaar.
Druppel de salsa over de geroosterde groenten (of serveer het apart in een kommetje). Serveer de groenten met de hennepburgers. Strooi de crispy zeewier flakes erover.
TIPOok erg lekker met geroosterde paprika of courgette.
II
Vandaag leveren we crispy zeewier flakes (seaveg). Het zeewier wordt voor een paar seconden gebakken om het zo knapperig mogelijk te maken. In combinatie met onbewerkt zeezout en organische sesam- en koolzaadolie is dit een heerlijke en originele toevoeging aan het recept. Glutenvrij en hoog in vezels.