Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Pel en snijd de ui in halve ringen. Boen de aardappels schoon (je hoeft ze niet te schillen) en snijd ze in blokjes. Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk in dobbelsteentjes.
Spreid de aardappels en broccoli uit over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven voor 15 minuten. Rooster de laatste 5 minuten de ui mee.
Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de hennepburgers aan beide kanten lichtbruin. Mix het citroensap met de vegan mayonaise. Serveer de burgers met de geroosterde groenten en aardappels en de vegan citroenmayonaise.
TIPHet is erg lekker om het gerecht te garneren met vers gehakte peterselie.
II
Vandaag eten we burgers die gemaakt zijn van hennep. Hennep is een van de oudste gewassen ter wereld. Door de grote hoeveelheid proteïnen is hennepzaad een goede vleesvervanger. Hennepzaad bevat alle essentiële aminozuren in aanzienlijke hoeveelheid. En natuurlijk bevat het ook een hoop andere voedingsstoffen, zoals vitamine B1, B3, B5, E, magnesium, kalium, ijzer, zink, fosfor, etc, De maaltijd maken we compleet met geroosterde aardappels, broccoli en een lekkere vegan citroenmayonaise.