Heekfilet ovenschotel

Heekfilet ovenschotel met bloemkoolrijst

| 568 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Glutenvrij, Koolhydraatbewust, Ketogeen, Afvallen
Vis
Pinda's
Varken
Selderij

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g BloemkoolroosjesHerkomst: ekomenu maatwerk
  • 25 g Pinda'sHerkomst: ekomenu maatwerk 25 g
  • 45 g KatenspekHerkomst: st. hendrick
  • 200 g Heekfilet
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie
  • 2 el Olijfolie extra vierge

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit73 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.370 g
water-reduction-scoreWater45,3 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Was de venkel, verwijder de stelen en venkelgroen en snijd in dunne plakjes (bewaar wat venkelgroen voor garnering). Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Dep de heekfilet droog en wikkel de spek eromheen. Leg de vis samen met de wortels en venkel in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie extra vierge, peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak in 15-20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  3. Heb je een glutenallergie? Was de pinda's onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Hak de pinda's grof. Maal de bloemkoolroosjes fijn in je keukenmachine. Je krijgt dan hele kleine korreltjes die lijken op rijst (of rasp de bloemkool met een rasp, dit duurt dan uiteraard wat langer).
  4. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Verwarm bakolie in een koekenpan op een middelhoog vuur en roerbak de ui, bloemkoolrijst en pinda's in circa 3 minuten beetgaar en lichtbruin. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de heekfilet ovenschotel met de bloemkoolrijst. Garneer met wat venkelgroen.
TIPOok lekker om te garneren met verse peterselie.

II

Vandaag hebben we een ovenschotel met onder andere heekfilet op het menu staan. Heek is een witvis die in Nederland nog niet zo populair is maar vooral in Zuid-Europa wordt gegeten. Vis bevat veel eiwitten en levert een goede bron van vitamine B12 en de mineralen fosfor en seleen. De heekfilet omwikkelen we met katenspek en eten we met venkel, wortel en crunchy bloemkoolrijst.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie568 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker15 g
Vet38 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit33 g
Vezels13 g
Zout0.7 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Vis
Pinda's
Varken
Selderij