Kabeljauw met waterkerssalsa en wortelpeterseliepuree

713 kcal
290 g groente

Vandaag hebben we een prachtige kabeljauw op het menu. Deze stevige vis wordt gecombineerd met een wortelpeterseliepuree en waterkerssaus. Waterkers wordt ook wel Barbarakruid of landkers genoemd. Waterkers heeft een pittige smaak en is lekker in een salade, op een boterham met kaas of in een soep of saus.

Kabeljauw met waterkerssalsa

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Wortel Herkomst: Udea
  • 0.5 st Bleekselderij
  • 250 g Wortelpeterselie Herkomst: Arenosa
  • 500 g Aardappels (vastkokend) Herkomst: De Waog
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 1 st Waterkers Herkomst: Herbio
  • 65 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 200 g Kabeljauwfilet Herkomst: fish and more
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie en boter
  • 0.5 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de bleekselderij stengels en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en roerbak de wortel en bleekselderij 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheutje water en boter toe en laat afgedekt 10-15 minuten stoven. Maak op smaak met peper, zout en tijm.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Schil de wortelpeterselie en de aardappels, snijd klein en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang een deel op. Stamp/pureer de wortelpeterselie en aardappel samen en voeg eventueel wat kookvocht toe voor een mooie gladde puree.
  3. Pel en snipper de knoflook. Was de waterkers, verwijder eventuele harde steeltjes en snijd klein. Verwarm boter in een kleine pan en fruit de knoflook 3 minuten. Voeg de waterkers en zure room toe en pureer grof met een staafmixer tot een gladde salsa. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Dep de kabeljauw droog. Verhit olie of boter in een bakpan en bak de kabeljauw in enkele minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de kabeljauw filet met de groenten en wortelpeterseliepuree en druppel de waterkerssalsa erover.
TIP
Je kunt de waterkerssalsa ook met olie en knoflook pureren in een hakmolen. Ook heerlijk: de zure room door de puree!
4,0
Gemiddelde van 7 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 52%
co2-reduction-score
CO2 eq -54%
water-reduction-score
Water -82%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinGlutenvrij9 maandenAfvallenEiwitrijkSeizoenSpecials

Voedingswaarden

Per portie
Energie713 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker12 g
Vet35 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit27 g
Vezels17 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Melk
Vis
Selderij
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten