Kabeljauw met waterkerssalsa en wortelpeterseliepuree
4,0
713 kcal
290 g groente
Vandaag hebben we een prachtige kabeljauw op het menu. Deze stevige vis wordt gecombineerd met een wortelpeterseliepuree en waterkerssaus. Waterkers wordt ook wel Barbarakruid of landkers genoemd. Waterkers heeft een pittige smaak en is lekker in een salade, op een boterham met kaas of in een soep of saus.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Wortel Herkomst: Udea
- 0.5 st Bleekselderij
- 250 g Wortelpeterselie Herkomst: Arenosa
- 500 g Aardappels (vastkokend) Herkomst: De Waog
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 1 st Waterkers Herkomst: Herbio
- 65 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
- 200 g Kabeljauwfilet Herkomst: fish and more
- 2 el Olie en boter
- 0.5 tl Tijm
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was of schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de bleekselderij stengels en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en roerbak de wortel en bleekselderij 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheutje water en boter toe en laat afgedekt 10-15 minuten stoven. Maak op smaak met peper, zout en tijm.
- Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Schil de wortelpeterselie en de aardappels, snijd klein en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang een deel op. Stamp/pureer de wortelpeterselie en aardappel samen en voeg eventueel wat kookvocht toe voor een mooie gladde puree.
- Pel en snipper de knoflook. Was de waterkers, verwijder eventuele harde steeltjes en snijd klein. Verwarm boter in een kleine pan en fruit de knoflook 3 minuten. Voeg de waterkers en zure room toe en pureer grof met een staafmixer tot een gladde salsa. Breng op smaak met zout en peper.
- Dep de kabeljauw droog. Verhit olie of boter in een bakpan en bak de kabeljauw in enkele minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kabeljauw filet met de groenten en wortelpeterseliepuree en druppel de waterkerssalsa erover.
TIP
Je kunt de waterkerssalsa ook met olie en knoflook pureren in een hakmolen. Ook heerlijk: de zure room door de puree! 4,0
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 130%
Vitaliteit + 52%
CO2 eq -54%
Water -82%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Glutenvrij, 9 maanden, Afvallen, Eiwitrijk, Seizoen, Specials
Voedingswaarden
Per portieEnergie713 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker12 g
Vet35 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit27 g
Vezels17 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Melk
Vis
Selderij
Lactose