Heekfilet met venkelsaus

Heekfilet met venkelsaus en fusilli

| 635 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Lactosevrij
Noten
Vis
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 ml Rijst cuisineHerkomst: Lima
  • 2 st VenkelHerkomst: Veritas Biofrutta
  • 200 g Heekfilet
  • 170 g Fusilli (GV)Herkomst: IDorganics
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 2 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie
  • 250 ml Water

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.245 g
water-reduction-scoreWater17,5 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de venkel en verwijder de stelen (bewaar wat venkelgroen voor garnering). Leg de stelen opzij en snijd de venkelknol klein. Pel en snipper de knoflook. Breng het water aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven.
  2. Verhit bakolie in een hapjespan of braadpan en bak de kleingesneden venkel en knoflook 2-3 minuten op een hoog vuur. Giet de groentebouillon bij de venkel, temper het vuur en laat afgedekt 10-15 minuten stoven. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en schenk de rijst cuisine erbij. Voeg eventueel nog extra water toe als je de saus te dik vindt.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de venkelstelen in dunne plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en venkelplakjes zacht en glazig (5-10 minuten). Bak de heekfilet vervolgens mee. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Breng water met een snuf zout aan de kook voor de fusilli. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
  5. Serveer de pasta met de venkel-roomsaus en de heekfilet. Garneer met gebakken venkel en wat venkelgroen.
TIPOok lekker met wat verse dille.

II

Vandaag een heerlijk gerecht met venkel, verstopt in een fluweelzachte saus. Venkel heeft een anijsachtige smaak en kan zowel rauw, bijvoorbeeld in salades, als warm gegeten worden. De smaak van venkel komt vooral erg goed tot zijn recht in combinatie met vis. Italianen zijn er dol op en eten per persoon zo’n 7 kilo venkel per jaar. Wij blijven daar ver achter! Wist je dat venkel de spijsvertering bevordert en de adem verfrist? 'Inspired by Ralph Moorman'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie635 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker9 g
Vet22 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit28 g
Vezels9 g
Zout1.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten
Vis
Mais