0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
100 ml Water
3 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit81 Punten
CO2eq1.219 g
Water55,7 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was de venkel, verwijder de stelen en het venkelgroen en snijd in dunne plakjes. Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de venkel en wortel op een middelhoog vuur.
Breng een pan met water en het bouillontablet aan de kook voor de knolselderij. Schil de knolselderij, snijd klein en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang een deel van de bouillon op. Pureer de knolselderij en voeg tijdens het pureren wat kookvocht toe totdat het een mooie gladde puree wordt. Breng op smaak met zout en peper.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de waterkers, verwijder de harde steeltjes en snijd klein. Verwarm olie in een kleine pan en bak de ui en knoflook 2 minuten. Voeg een beetje bouillon toe en kook een paar minuten zonder deksel. Haal de pan van het vuur wanneer het vocht vrijwel verdampt is en de ui zacht is. Pureer dit samen met de waterkers tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Dep de vis droog. Verhit olie in een bakpan en bak de heekfilet in enkele minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de hazelnoten in een droge bakpan en hak grof. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Serveer de heekfilet met de groenten en knolselderijpuree. Schenk de waterkerssaus erover en garneer met de hazelnoten.
TIPJe kunt de venkel en wortel ook in de oven bakken.
II
Vandaag hebben we heekfilet op het menu staan. Heek is een witvis die in Nederland nog niet zo populair is maar vooral in Zuid-Europa wordt gegeten. Vis bevat veel eiwitten en levert een goede bron van vitamine B12, fosfor en seleen. De heek wordt vandaag gecombineerd met een waterkerssaus, venkel en een knolselderijpuree.