Hartige taart met rode bietjes

Hartige taart met rode bietjes brocolli en geitenkaas

| 771 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Lekker snel, Gezin, Variatie, 9 maanden, Seizoen
Tarwe
Gluten
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 250 g Rode bietenHerkomst: proef
  • 1 st BroccoliHerkomst: Organicox
  • 1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel
  • 65 g GeitenkaasHerkomst: Bastiaansen

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Olijfolie extra vierge

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente385 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.059 g
water-reduction-scoreWater38,8 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en leg het bladerdeeg op een bakplaat (of gebruik meer bakplaten). Plaats de bakplaat onderin de voorverwarmde oven en bak het deeg 5-10 minuten. Haal daarna weer uit de oven.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli en de stronk in dobbelsteentjes. Kook de broccoli 5 minuten. Giet het water af en laat goed uitlekken.
  3. Pureer intussen de helft van de bietjes met wat olijfolie, zout en peper (gebruik een staafmixer of een keukenmachine). Snijd de rest van de bietjes in kleine stukjes of plakjes. Pel en snijd de ui in halve ringen.
  4. Besmeer het bladerdeeg met de bietenpuree. Beleg vervolgens met de broccoli, de rest van de bietjes en de ui. Brokkel de geitenkaas erover en bak de plaattaart nog 10-15 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan.
TIPOok erg lekker met amandelschaafsel, of walnoten. Heb je bietjes over? Maak eens een rode bieten smoothie! Mix een rode biet samen een banaan en kiwi in de blender totdat een gladde smoothie is. Voeg eventueel wat kokosmelk toe. Een heerlijke vitamine boost!

II

Vandaag staat er een hartige plaattaart op het menu. Heerlijk met rode bieten, broccoli en verse geitenkaas. Rode bieten worden ook wel kroten genoemd. Rauwe bietjes hebben al gauw een kooktijd van ongeveer een uur, vandaar dat wij gebruik maken van voorgekookte bietjes.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie771 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker19 g
Vet32 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit28 g
Vezels18 g
Zout1.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten
Lactose
Melk