Hartige broodpudding uit de oven met kapucijners, wortel en mozzarella
3,4
757 kcal
320 g groente
Vandaag maken we een hartige broodpudding met biologische desembrood van onze leverancier Handgemaaktbrood. Het ambachtelijke brood wordt met liefde gemaakt. Het deeg krijgt alle tijd om te rijzen, soms wel 24 tot 36 uur! Hoe meer tijd wordt genomen, des te meer smaak en des te gezonder het brood.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 300 g Wortel Herkomst: Udea
- 3 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 200 g Kapucijners Herkomst: Your Organic Nature
- 0.5 st Pain boulot meergranen Herkomst: Handgemaaktbrood
- 100 g Mozzarella Herkomst: Zuger
- 200 ml Halfvolle melk Herkomst: Weerribben Zuivel
- 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 1 el Olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 2 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes of dunne plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak nog 5 minuten mee.
- Was de tomaat en snijd klein. Spoel de kapucijners in een zeef onder de kraan. Voeg de kapucijners en tomaat toe aan de pan en verwarm mee.
- Snijd het brood intussen in kleine stukken en schep door de groenten. Doe alles in een ruime ovenschaal.
- Laat de mozzarella uitlekken en snijd klein. Meng de melk, Italiaanse kruiden en de eieren met de helft van de mozzarella. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Schenk het melk-ei mengsel over de schaal en schud een beetje zodat het zich verspreidt. Strooi de overgebleven mozzarella erover en bak de hartige broodpudding in 15-20 minuten gaar en goudbruin in de warme oven.
TIP
Hou je van zoet? Meng dan wat rozijnen of gedroogd fruit door het ei-beslag.3,4
Meet hoe goed je eet
True price -23%
Groente + 154%
Vitaliteit + 25%
CO2 eq -28%
Water -49%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Gezin, Eiwitrijk, Variatie, Vegetarisch, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie757 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker26 g
Vet29 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit33 g
Vezels14 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Melk
Tarwe
Ei
Gluten
Lactose