Harissaboontjes met zoete aardappels

Harissaboontjes met zoete aardappels en rundergehakt

| 558 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Koolhydraatbewust, Ketogeen
Rund
Koriander

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 el Harissa kruidenHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
  • 250 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 200 g SnijbonenHerkomst: Solid
  • 200 g RundergehaktHerkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit76 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq3.449 g
water-reduction-scoreWater282,1 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de snijbonen. Verwijder de eventuele draad van de snijbonen en snijd in schuine plakjes van 1-2 cm breed. Kook in 8-12 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en zet apart.
  2. Breng water aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de zoete aardappels, snijd klein en kook in circa 15 minuten gaar. Giet vervolgens het water af en laat uitdampen.
  3. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein.
  4. Verhit bakolie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Bak de ui, tomaat en paprika mee zodra het gehakt gaar is. Doe de voorgekookte snijbonen en zoete aardappels bij het gehakt en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met harissa kruiden, zout en (chili)peper.
TIPOok erg lekker met rozijnen of mango.

II

Vandaag staan er snijbonen op het menu. De snijbonen geven we extra pit door gebruik te maken van harissa kruiden. Harissa is een pittig kruidenmengsel van pepers, komijn, knoflook en paprika, dus proef tussentijds goed wanneer je de harissa kruiden toevoegt.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie558 kcal
Koolhydraten37 g
Suiker15 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit23 g
Vezels11 g
Zout0.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund
Koriander