0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
Zelf toevoegen
300 ml Water
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit65 Punten
CO2eq4.693 g
Water80 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng het water aan de kook. Was of schil de aardappels en raapjes en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
Verhit bakolie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de aardappels en raapjes toe en bak even mee. Verkruimel het groentebouillontablet erover en voeg het kokende water toe. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Strooi de tijm erover en laat de raapjes en aardappels 15-20 minuten afgedekt stoven.
Breng het gehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden) en rol kleine gehaktballetjes ervan. Voeg toe aan de pan en laat in het vocht garen.
Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was en snijd klein (circa 2 cm) en voeg op het laatst toe aan de pan met de raapjes. Verwarm kort mee totdat de raapstelen beginnen te slinken.
Serveer de groentestoof in diepe borden.
TIPJe kunt de aardappels ook apart koken en naast de groentestoof serveren.
II
Vandaag een lekker stoofpotje met meiraapjes op het menu. Meirapen zijn witte of wit-roze knolletjes. Het is een kruising tussen kool en koolraap. De meiraapjes hebben een bijzonder milde en fijne smaak. Geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppot, soep of salades.