Meng de biefstukreepjes met de sojasaus. Pel de knoflook en pers erboven uit. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
Pel en snipper intussen de ui. Schil de wortel en snijd in lucifers of in plakjes. Was de broccoli en snijd in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan.
Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de biefstukreepjes in 2-3 minuten bruin (rosé). Schep uit de pan en leg afgedekt opzij.
Verhit extra olie in de wok of bakpan en roerbak de ui, wortel en broccoli 5-10 minuten op een hoog vuur. Het is lekker als de groente nog een bite heeft. Roer de laatste 2 minuten de kikkererwten erdoorheen. Doe het vlees terug in de pan en verwarm kort mee. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Verdeel de groenteroerbak met de biefstukreepjes over de borden.
TIPOok erg lekker met rode paprika en oesterzwammen.
II
Vandaag een bijzondere groente op het menu: bimi (ook bekend als aspergebroccoli of babybroccoli). Bimi heeft wat weg van broccoli, maar dan met lange, slanke stengels. De smaak is milder en zoeter en doet volgens sommige denken aan (groene) asperges. Er wordt gezegd dat bimi ‘supergezond’ betekent in het Japans. Dat zou ons niets verbazen, want deze groente zit boordevol met vitamine B11 (foliumzuur) en vitamine C.