2 el Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
200 g Varkensshoarma
1 st PaksoiHerkomst: Organic Brothers
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
2 el kurkumapoeder
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit69 Punten
CO2eq2.132 g
Water86,2 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Snijd de prei in ringen en spoel grondig in een zeef onder de kraan. Was de paprika, snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de paksoi en snijd in reepjes (houd het witte en groene deel apart).
Verhit olie in een bakpan en bak de shoarma in circa 4 minuten rondom gaar. Voeg het witte deel van de paksoi, de prei en paprika toe en bak 5 minuten mee.
Schenk de kokosmelk erbij en breng op smaak met citroen-kerriepoeder, kurkuma, zout en peper. Laat alles op een laag vuur circa 10 minuten stoven. Voeg de laatste minuut het groene deel van de paksoi toe.
Serveer de shoarma met groenten-kokossaus in mooie kommen.
TIPHoud je van pit? Voeg dan wat sambal toe.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. In tegenstelling tot andere koolsoorten heeft paksoi een vrij neutrale smaak. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in Nederland en België vind je paksoi steeds vaker op het menu.