Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid de groentefrietjes uit over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak in 25-30 minuten lichtbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Breng water aan de kook voor de broccoli. Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken. Kook de broccoli in 5-8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kinowaburgers op een middelhoog vuur gaar (4-5 minuten).
Doe de yoghurt in een kommetje en pers de knoflook erbovenuit. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveer de groentefrietjes met de broccoli, kinowaburger en yoghurt-knoflooksaus.
TIPOok erg lekker met verse kiemen.
II
Vandaag een overheerlijke kinowaburger op het menu. Deze vega burger is gemaakt van quinoa, rode biet en zaden zoals chiazaad en hennepzaad. Het gebruik van deze ingrediënten maken de burger gezond en zeer duurzaam, want deze ingrediënten hebben een zo beperkt mogelijke impact op het milieu.