Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spreid de groentefrietjes uit over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak in 25-30 minuten bruin en gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli. Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken. Kook of stoom de broccoli in 5-8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Verhit olie in een bakpan en bak de kinowaburgers op een middelhoog vuur (4-5 minuten).
Was de verse dragon en snijd heel fijn. Meng de dragon door de yoghurt en breng de saus op smaak met zout en peper. Meng met wat olijfolie.
Serveer de groentefrietjes met de broccoli, kinowaburger en yoghurt-dragonsaus.
TIPOok erg lekker met verse kiemen.
II
Vandaag een overheerlijke kinowaburger op het menu, een vegaburger met Vlaamse quinoa en hennepzaad. Want dat geeft een zo beperkt mogelijke impact op het milieu. Ook de rode biet, de selderij en de hennep haalt La Vie est Belle van dichtbij. Dat maakt deze plantaardige burger niet alleen smaakvol, maar ook een duurzame keuze.