Ketogeen, Vegetarisch, Afvallen, 9 maanden, Gezin, Variatie, Lekker snel, Seizoen
LactoseMelkTarweGluten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st UiHerkomst: TVA Organics
170 g Volkoren spaghettiHerkomst: La Bio Idea
75 g Geraspte kaas OUDHerkomst: proef
2 st Knoflookteen
75 ml Crème fraîche
400 g Palmkool - cavolo neroHerkomst: Oegema
1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en vang een klein beetje kookvocht op.
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de palmkool en verwijder de nerven van de bladeren (zoals boerenkool). Kook de bladeren 5 minuten een laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
Verwarm intussen de crème fraiche in een pan op een laag vuur. Pel de knoflook en pers erboven uit. Doe de palmkool en eventueel een scheutje pasta kookvocht erbij en pureer met een staafmixer tot een gladde, romige saus. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
Pel en snijd de ui in partjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de ui en paprika lichtbruin.
Schep de volkoren spaghetti door groene palmkool-roomsaus en strooi de rest van de geraspte kaas erover. Schep de paprika en ui erop of serveer ernaast.
TIPOok lekker met pijnboompitjes en geroosterde tomaatjes.
II
Vandaag op het menu: een familielid van de boerenkool. Palmkool (of Cavolo nero) wordt in Nederland en België geteeld van begin juli tot eind oktober. De naam ‘palmkool’ is te danken aan het uiterlijk: de kool heeft lange smalle bladeren, net als een palmboom. Deze vergeten groente wordt nu langzamerhand weer populair, en terecht!