Groene groente frittata

Groene groente frittata met hamreepjes

| 553 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Eiwitrijk, Koolhydraatbewust
Lactose
Melk
Peulvruchten
Ei
Varken

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 90 g SchouderhamHerkomst: St. Hendrick
  • 200 g Doperwten
  • 1 st BroccoliHerkomst: via lukassen
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
  • 75 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 3 st Ei

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente350 g
vita-scoreVitaliteit54 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.254 g
water-reduction-scoreWater38,6 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de courgette en snijd klein (of rasp grof). Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in kleine blokjes.
  3. Verhit olie in een bakpan en roerbak de broccoli 6 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee.
  4. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan. Snijd de schouderham in smalle repen. Schep de doperwten en ham door het broccoli-courgettemengsel.
  5. Klop de eieren los en roer de zure room door het eimengsel. Breng op smaak met zout en peper. Doe de groenten in een ingevette ovenschaal. Giet het ei-roommengsel erover en schud de schaal zodat het zich goed verspreidt. Bak de frittata bovenin de oven gedurende 10-15 minuten. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Bak de frittata dan (afgedekt) in een pan op een middelhoog vuur. Ook erg lekker met verse kervel, tuinkers of peterselie.

II

KOOLHYDRAATBEWUST. Een frittata is van oorsprong een Italiaans gerecht. Door etensrestjes van de vorige dag met ei te mengen en op te bakken, konden de Italianen hun restjes prima wegwerken. Een frittata kun je met allerlei ingrediënten maken en is dus ideaal om voedselverspilling tegen te gaan. Vandaag maken we een groene frittata met courgette, broccoli en doperwten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie553 kcal
Koolhydraten22 g
Suiker12 g
Vet33 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit37 g
Vezels12 g
Zout1.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Melk
Peulvruchten
Ei
Varken