Groene asperges

Groene asperges met schouderham en volkoren penne

| 608 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Gezin, 9 maanden, Ketogeen, Variatie, Seizoen, Lactosevrij, Afvallen, Lekker snel
Varken
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 170 g Volkoren penne
  • 90 g SchouderhamHerkomst: St. hendrick
  • 250 g Groene aspergesHerkomst: overesch
  • 2 st Knoflookteen
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st RomatomaatHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper
  • 1 el Olijfolie extra vierge

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit82 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.722 g
water-reduction-scoreWater49,1 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de asperges. Was de asperges en snijd de harde uitgedroogde onderkant eraf (circa 1 cm). Kook de asperges 3 minuten en spoel ze daarna af met koud water. Snijd de groene asperges vervolgens in stukken.
  2. Breng water met een snuf zout aan de kook (of gebruik het kookvocht van de asperges) en kook de volkoren penne in 7 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  3. Was de courgette en tomaat. Snijd de courgette in halve plakken en de tomaat in stukjes. Pel de ui en snijd klein. Pel de knoflook en snijd fijn.
  4. Verhit bakolie in een ruime wok of koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de courgette en asperges toe en roerbak op een hoog vuur totdat de groenten lichtbruin kleuren en vocht afgeven (je kunt ook een grillpan gebruiken).
  5. Voeg de penne samen met de tomaat toe aan de pan en bak enkele minuten met de groenten mee. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  6. Schep alles op een mooie schaal en ‘drapeer’ wat plakjes ham ertussen. Garneer met olijfolie extra vierge.
TIPOok erg lekker met verse basilicum en Parmezaanse kaas.

II

Wist je dat er verschillende kleuren asperges bestaan? Witte, groene en zelfs paarse! De asperge begint als kleine aspergescheut. Deze scheuten kunnen onder de grond groeien, dan blijven ze wit. Wanneer ze boven de grond worden geteeld, worden ze groen. Onder andere in Italië zijn de groene asperges populair. Deze heerlijke groente kun je op verschillende manieren bereiden. In dit recept wokken (of roerbakken) we de groene asperges, daardoor krijgen ze een heerlijk nootachtige smaak én geur.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie608 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker18 g
Vet19 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit26 g
Vezels12 g
Zout1.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Varken
Tarwe
Gluten