wallpaper

Gnocchi in tomatensaus met mozzarella

| 655 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Vegetarisch, Gezin, Lekker snel
Lactose
Gluten
Melk
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 250 ml Tomatenpassata
  • 125 g MozzarellaHerkomst: Diano Casearia
  • 1 st Knoflookteen
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Kastanjechampignons
  • 400 g Gnocchi (of verse tortellini)Herkomst: Bioverde

Zelf toevoegen

  • snufje Peper
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente230 g
vita-scoreVitaliteit56 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.357 g
water-reduction-scoreWater60,3 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de tomaat en snijd klein. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn of pers uit met een knoflookpers. Giet het vocht van de mozzarella af en snijd in plakjes.
  2. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en kastanjechampignons toe en bak 5 minuten mee. Breng eventueel op smaak met peper.
  3. Doe de passata erbij en laat afgedekt tenminste 5 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de gnocchi in circa 10 minuten lichtbruin en knapperig (of kook de gnocchi 2-3 minuten en schep met een schuimspaan uit de pan).
  5. Serveer de gnocchi met een flinke schep tomatensaus en de mozzarella. Besprenkel met olijfolie extra vierge.
TIPOok lekker met Parmezaanse kaas of verse basilicum.

II

Vandaag op het menu: gnocchi in tomatensaus (spreek uit als 'njokkie'). Gnocchi is een, iets minder bekende, Italiaanse pastasoort. Gnocchi wordt gemaakt van aardappels en tarwemeel, maar soms ook alleen van tarwemeel. Vandaag combineren we de gnocchi met een tomatensaus en mozzarella. LET OP: 'Soms doen we een last-minute aanpassing vanwege een issue bij onze leveranciers. Het kan zijn dat je tortellini ontvangt i.p.v. gnocchi. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de tomatensaus en mozzarella.'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie655 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker8 g
Vet27 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit21 g
Vezels9 g
Zout3.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Gluten
Melk
Tarwe