In goed Italiaans wordt dit recept 'Ragu alla Bolognese' genoemd, in Nederland en België hebben we het vaak over pasta Bolognese. De heilige 3-eenheid van een echte Bolognese saus bestaat uit wortel, bleekselderij en ui. Een klassieke Bolognese saus vraagt een lange bereidingstijd in verband met het stoven. Vandaag maken we een snelle variant, waarbij de meeste tijd gaat zitten in het snijden van de groenten. 'Inspired by Ralph Moorman'
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Schil de wortel en snijd klein. Was de bleekselderij en snijd de stengels in halve maantjes. Snijd de prei in dunne ringetjes en was grondig in een zeef onder de kraan.
- Verhit olie in een ruime braadpan en bak de ui, wortel, prei en bleekselderij 5 minuten op een middelhoog vuur, totdat de groenten zacht zijn. Pers de knoflook erboven uit.
- Bak intussen in een droge bakpan het kalfsgehakt in 5 minuten rul en schep het gehakt bij de groenten in de andere pan.
- Voeg de tomatenstukjes toe en roer alles goed door elkaar. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes stoven, proef en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Voeg eventueel een scheutje water (of pasta kookvocht) toe.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de glutenvrije penne. Kook in 8 minuten al dente, giet daarna het water af.
- Serveer de penne met een flinke schep Bolognese saus.
TIP
Maak de pastasaus een dag van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Hoe langer de saus kan pruttelen, des te lekkerder deze wordt. Ook erg lekker met verse basilicum.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen
- 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 0.5 st Bleekselderij
- 1 st PreiHerkomst: Peeters
- 200 g KalfsgehaktHerkomst: ecofields
- 400 g TomatenstukjesHerkomst: La Bio Idea
- 2 tl Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
- 170 g Penne (GV)Herkomst: DI IT
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente+ 138%
Vitaliteit+ 28%
CO2eq+ 205%
Water+ 35%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie793 kcal
Koolhydraten90 g
Suiker18 g
Vet32 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit31 g
Vezels12 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Paprika
Selderij
Rund
Mais
Vergelijkbare recepten
646 kcal
300 g groente
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Glutenvrij
661 kcal
280 g groente
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
789 kcal
230 g groente
Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij
782 kcal
200 g groente
Lekker snel, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Glutenvrij, 9 maanden
649 kcal
280 g groente
Variatie, Specials, Glutenvrij, Lactosevrij, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin