Glutenvrije pasta pesto

Glutenvrije pasta pesto met gekleurde snijbiet

| 651 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Glutenvrij
Noten
Varken
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Gekleurde snijbietHerkomst: Heulhoeve
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 90 g SchouderhamHerkomst: St. Hendrick
  • 65 g Pesto vegetaleHerkomst: sole
  • 170 g Glutenvrije fusilliHerkomst: IDorganics
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Lukassen

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in partjes. Was de gekleurde snijbiet, laat goed uitlekken in een vergiet en haal het blad van de stelen. Snijd de gekleurde stelen in stukken en snijd het blad in reepjes. Houd het blad en de steeltjes gescheiden en dep het blad droog. Was de tomaat en snijd klein.
  2. Breng water met een snuf zout aan de kook voor de glutenvrije fusilli. Kook in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang een beetje kookvocht op) en laat even uitdampen.
  3. Verhit olie in een ruime hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak de snijbietstelen enkele minuten mee op een middelhoog vuur. Voeg de tomaat en het snijbietblad toe. Doe de pesto en een klein beetje kookvocht erbij voor een smeuïge saus. Schep de pasta erdoor, proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de ham in dunne reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ham krokant.
  5. Verdeel de pasta met pestosaus over de borden en strooi de krokante ham erover.
TIPOok erg lekker met geroosterde pijnboompitjes.

II

Deze maaltijd is niet alleen lekker, je wordt ook nog eens heel vrolijk van de mooie kleuren. We gebruiken regenboogsnijbiet met bontgekleurde stelen (ook wel ‘ribben’ genoemd). Snijbiet is er in veel kleuren: rood, paars, oranje, geel en wit. Je kunt de bladeren en stelen het beste als verschillende groenten behandelen en apart bereiden. Doe de bladeren pas op het allerlaatste moment door het gerecht, want ze slinken – net als spinazie – heel snel. 'Inspired by Ralph Moorman'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie651 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker12 g
Vet26 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit22 g
Vezels9 g
Zout2.3 g

Allergenen informatie

Noten
Varken
Mais