Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd in dunne plakjes.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak het rundergehakt rul. Voeg de boerensoepgroenten, tomatenpuree en een scheutje water toe en laat afgedekt 5 minuten stoven. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de saus wat aan te lengen. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
Schep een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje lasagnebladen, weer een laagje saus met daarop tomatenplakjes. Weer een laagje lasagnebladen en je eindigt tenslotte met een laagje saus met daarop een paar plakjes tomaat.
Bak de lasagne circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de bladen door met een vork erin te prikken.
TIPOok erg lekker met Italiaanse kruiden, geraspte Goudse of Parmezaanse kaas.
II
Lasagne is een Italiaanse ovenschotel en wordt opgebouwd met dunne pastabladen. Vandaag maken we een boerenlasagne, een heerlijke variatie op 's werelds bekendste ovengerecht. Dankzij de voorgesneden groenten heb je weinig voorbereidingstijd. De glutenvrije lasagnebladen, moeten wel een half uurtje garen in de oven. Je hebt dan je handen vrij om wat anders te doen want de oven doet al het werk!