Gevulde pompoen met kerstvulling

Gevulde pompoen met kerstvulling van orzo en gekookte kastanjes

| 605 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, 9 maanden, Gezin, Seizoen, Variatie, Vegan, Lactosevrij
Gluten
Lupine
Tarwe
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g Gedroogde cranberriesHerkomst: horizon
  • 1 st Butternut pompoenHerkomst: Biobrothers
  • 150 g Gele bietjesHerkomst: lepelaar
  • 85 g OrzoHerkomst: Yon
  • 5 g Verse tijmHerkomst: Forc
  • 1 st Verse salie, potHerkomst: herbio
  • 100 g Gekookte kastanjesHerkomst: Concept Fruits
  • 250 g KastanjechampignonsHerkomst: Udea
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie

Zelf toevoegen

  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 1 g Roomboter (of bakolie)
  • 1 el Kaneelpoeder
  • 300 ml Water

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (60 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en gebruik een braadslede of ovenschaal. Was de pompoen en halveer in de lengte met een scherp mes. Verwijder de zaadlijst en pitten en hol met een lepel het vruchtvlees uit de pompoenhelften (dat is lastig werkje). Zorg ervoor dat je circa 2 cm overhoudt. Bewaar het vruchtvlees. Bestrijk de pompoenhelften met olijfolie en plaats met het snijvlak naar boven in de braadslee. Braad de pompoen alvast 25-30 minuten.
  2. Schil de gele bietjes en snijd klein. Pel en snipper de ui. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd klein. Hak de gekookte kastanjes grof. Was de salie en snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Breng een pan met het water en het bouillontablet aan de kook. Kook de orzo met de kleingesneden biet 10 minuten tot de bouillon volledig is geabsorbeerd. Zet afgedekt opzij.
  4. Verhit olie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een ruime bakpan en bak de ui, kastanjechampignons en kastanjes 5 minuten op een middelhoog vuur. Schep de orzo erbij en schep alles goed door elkaar. Voeg de salie, tijm, vruchtvlees van de pompoen en de cranberries toe aan de pan. Breng op smaak met kaneelpoeder, zout en (chili)peper.
  5. Haal de pompoen uit de oven en vul beide helften met het mengsel. Leg de twee helften voorzichtig op elkaar en bind ze op een aantal plekken vast met een keukentouwtje. Bak de pompoen nog 20-30 minuten in de hete oven. En snijd daarna in plakken.
TIPHeb je geen keukentouw? Dan kun je de pompoen helften apart bakken en serveren. Vervang de groentebouillon voor de helft door rode wijn.

II

Een rollade is een typisch klassiek kerstgerecht en vaak gemaakt van kalkoen of varkensvlees. Vandaag maken we een vega(n) variant van pompoen, gevuld met gekookte kastanjes, groenten, cranberries en verse kruiden. Een feestje in je mond én op tafel! Snijd de gevulde pompoen als een rollade in plakken. Tip: kook de pompoen eventueel eerst 5 minuten voor in en ruime pan met heet water. Deze is daarna makkelijker te snijden.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie605 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker23 g
Vet25 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit14 g
Vezels14 g
Zout1.4 g

Allergenen informatie

Gluten
Lupine
Tarwe
Mais